School board members are always the last to know what is going to be on their own agenda; nevertheless, I was extremely surprised to see “Sandown Consolidation Plan – Action (45 minutes) on the agenda.
We just dealt with the consolidation at the last meeting.
45 minutes too? Nothing short of declaring nuclear war on Bedford (so we can move up in the rankings) would make the chairman allot 45 minutes to any agenda topic. Last meeting’s agenda allotted just 30 minutes to the momentous decision that was dreaded since November.
I previously emailed a request to the chairman asking to revisit the issue of student information for the purposes of impact fee calculation since new information has come out that parents have (for the most part) given pre-authorization for the release of this information at the beginning of the year.
An agenda item that affects the taxes of every property owner in Danville is ignored but something we already dealt with gets 45 minutes. Hmm…..
I personally welcome more considered discussion of the consolidation decision taken at the last meeting which was rushed and superficial, but this is a procedurally odd thing to do considering the vote was unanimous.
It would be a courtesy of the chairman to inform the board as to the reason this item has returned to the agenda so we are not sideswiped at the next meeting, but that isn’t the way things are done at the mushroom farm.
Regular Meeting – 7:30 PM Thursday, June 4,, 2015
Dr. Earl Metzler, II, Superintendent
Dr. Roxanne Wilson, Asst. Superintendent
1. 7:30 PM Call to Order – Chair (15 minutes)
2. Roll Call – Clerk
3. Pledge of Allegiance
4. Approval of Minutes
a. May 21, 2015 public and nonpublic sessions
5. Delegations or Individuals
6. Current Business
a. 7:45PM DI Team Presentation* – INFORMATIONAL (10 minutes)
b. 7:55PM English Language Arts Curriculum – ACTION (15 minutes) – 2nd Read
c. 8:10PM Dual Enrollment* – INFORMATIONAL (15)
d. 8:25PM TTA Update – INFORMATIONAL (10 minutes)
e. 8:35PM Project Lead the Way* – ACTION (10 minutes)
f. 8:45PM Sandown Consolidation Plan – ACTION (45 minutes)
g. 9:30PM Tuition Rates – ACTION (5 minutes)
h. 9:35PM Policies – ACTION (5 minutes) – 2nd Read
i. 9:40PM School Board Goals – INFORMATIONAL/ACTION (5 minutes)
7. 9:45PM Administrator’s Report
a. Update on School Activities – INFORMATIONAL
8. Personnel Report
9. 9:55PM Committee Reports
10.10:00PM Reports of the School Board
12.Vendor and Payroll Registers
13.10:10PM Other Business
14.Non-public (if needed)